Az El Fuego Elaborada egy tiszta paraguayi klasszikus, az ínyencek csemegéje. Itapúa megyében, az Argentín határ közelében található ültetvényről származik. A paraguayi magyalnak csak a legjobb, válogatott leveleit és gallyait használják fel, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek feldolgozása után egyedi, intenzív, mély, füstös illattal rendelkezik. Ezt az ízvilágot a hagyományos barbacuá módszerrel érnek el, ami paraguayi magyal tűzzel és füsttel történő szárításból áll. A forrázat íze erős, enyhén kesernyés, fanyar, érezhető füstölt jegyekkel.
Összetevők: 100% mate
Felhasználási javaslat:
Hagyományosan mate tökben: töltsük meg a mate tököt ½ – ¾-ig matéval (ez lehet akár 25-50g.), öntsünk hozzá kevés hideg vizet, majd 70-80 fokos meleg vízzel felöntve, összesen 0,5-1 liter vízzel fel-fel öntve fogyasszuk el maténkat. Maténként változik, hogy milyen hosszan tartja az ízét, (lsd: Mateközpont értékelése, Íz Hossz) Részletes leírás: itt
French Pressben / Teáskannában: 1 liter kb. 80 fokos vízhez kb. 16 g Matét adjunk, 2-6 percig áztassuk, attól függően, milyen erős főzetet szeretnénk.
Tárolás:
Hűvös, száraz helyen tárolandó