Ezt a Brazíliából származó matét vadon termesztik és frissen csomagolják, így íze lágyabb, enyhébb.
Különleges Sapeco eljárásnak köszönhetően a mate megőrzi egyedi frissességét, intenzitását. A Sapeco csak kézzel készíthető. Tapasztalt szüretelők az ágakat gyorsan húzzák át a tűz fölött, így gondoskodnak arról, hogy a levelek ne égjenek meg, de ahhoz megfelelő perzselésnek legyen kitéve, hogy apró robbanásokat okozzanak a levél felületén. Ez gazdagítja a mate ízét. A termék nevének eredete 2012-ből ered, ez volt az egyik első közös projekt a Meta Mate és a Barao között.
Felhasználási javaslat:
Hagyományosan mate tökben: töltsük meg a mate tököt ½ – ¾-ig matéval (ez lehet akár 25-50g.), öntsünk hozzá kevés hideg vizet, majd 70-80 fokos meleg vízzel felöntve, összesen 0,5-1 liter vízzel fel-fel öntve fogyasszuk el maténkat. Maténként változik, hogy milyen hosszan tartja az ízét, (lsd: Mateközpont értékelése, Íz Hossz) Részletes leírás: itt
French Pressben / Teáskannában: 1 liter kb. 80 fokos vízhez kb. 16 g Matét adjunk, 2-6 percig áztassuk, attól függően, milyen erős főzetet szeretnénk.
Tárolás:
Hűvös, száraz helyen tárolandó