Az Amandát az 1900-as években kezdték el termeszteni Argentínában. Egy lengyelországi telepes család az argentin Misiones tartományban kezdte el ennek a kiváló minőségű mate teának a termesztését. Az Amanda ültetvények az ország legrégebbi ültetvényei közé tartoznak, és a la Cachuera mezőgazdasági régióban találhatók. Az Amanda egy tradicionális mate szárral és lágy ízvilággal. Kezdő Mate-soknak ajánljuk. Összetevők: Mate tea, füst
Felhasználási javaslat: Hagyományosan mate tökben: töltsük meg a mate tököt ½ – ¾-ig matéval (ez lehet akár 25-50g.), öntsünk hozzá kevés hideg vizet, majd 70-80 fokos meleg vízzel felöntve, összesen 0,5-1 liter vizzel fel-fel öntve fogyasszuk el maténkat. Maténként változik, hogy milyen hosszan tartja az ízét, (lsd: Mateközpont értékelése, Íz Hossz) Részletes leírás: itt French Pressben / Teáskannában: 1 liter kb. 80 fokos vízhez kb. 16 g Matét adjunk, 2-6 percig áztassuk, attól függően, milyen erős főzetet szeretnénk.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó