Az Amandát az 1900-as években kezdték el termeszteni Argentínában. Egy lengyelországi telepes család az argentin Misiones tartományban kezdte el ennek a kiváló minőségű maténak a termesztését.
Az Amanda ültetvények az ország legrégebbi ültetvényei közé tartoznak, és a la Cachuera mezőgazdasági régióban találhatók.
A narancs ízű Amanda a tradicionális Amanda hagyományos édességét és a narancsesszenciát ötvözi, egy kis frissességet hozva.
Összetevők:
Mate, természetes narancsaroma, füst
Felhasználási javaslat:
Hagyományosan mate tökben: töltsük meg a mate tököt ½ – ¾-ig matéval (ez lehet akár 25-50g.), öntsünk hozzá kevés hideg vizet, majd 70-80 fokos meleg vízzel felöntve, összesen 0,5-1 liter vizzel fel-fel öntve fogyasszuk el maténkat. Maténként változik, hogy milyen hosszan tartja az ízét, (lsd: Mateközpont értékelése, Íz Hossz) Részletes leírás: itt
French Pressben / Teáskannában: 1 liter kb. 80 fokos vízhez kb. 16 g Matét adjunk, 2-6 percig áztassuk, attól függően, milyen erős főzetet szeretnénk.
Tárolás:
Hűvös, száraz helyen tárolandó