Az Amanda egy hagyományos összetételű mate (szár, por, levél, füst). Ízvilága kellemes, krémes, nagyon enyhén füstös, ezért ezt a matét kezdőknek ajánljuk.
Tömeg | 500 g |
---|---|
Kiszerelés | |
Származási ország | |
Íz intenzitás | |
Íz hossz | |
Füstösség | |
Extra íz |
2790 Ft
Készleten
Tömeg | 500 g |
---|---|
Kiszerelés | |
Származási ország | |
Íz intenzitás | |
Íz hossz | |
Füstösség | |
Extra íz |
*A MATE Központ tesztelési rendszere, teszt értékei, szubjektív tesztek eredményei. Ezeket egy baráti társaság önszorgalomból gyűjti, vezeti, és pusztán a tájékozódást elősegítendő teszi itt közzé! Ezek nem reflektálják a gyártók által közölt adatokat, információkat, így nem tekinthetők hivatalos értékelésnek!
1900 óta létezik az Amanda Mate tea, amikor is egy lengyel család letelepedett az Argentín Misiones tartományban, és elkezdte termelni a mate teát.
Az Amanda ültetvények az ország legrégebbi ültetvényei, melyek a Cachuera mezőgazdasági területhez tartoznak, Apostóles (Misiones) város mellett. Apostólest a Yerba Mate tartományi fővárosának is hívják.
Az Amanda egy tradicionális mate szárral és lágy ízvilággal. Kezdő Mate-soknak ajánljuk.
Összetevők:
Mate tea, füst
Felhasználási javaslat:
Hagyományosan mate tökben: töltsük meg a mate tököt ½ – ¾-ig matéval (ez lehet akár 25-50g.), öntsünk hozzá kevés hideg vizet, majd 70-80 fokos meleg vízzel felöntve, összesen 0,5-1 liter vizzel fel-fel öntve fogyasszuk el maténkat. Maténként változik, hogy milyen hosszan tartja az ízét, (lsd: Mateközpont értékelése, Íz Hossz) Részletes leírás: itt
French Pressben / Teáskannában: 1 liter kb. 80 fokos vízhez kb. 16 g Matét adjunk, 2-6 percig áztassuk, attól függően, milyen erős főzetet szeretnénk.
Tárolás:
Hűvös, száraz helyen tárolandó